fallback

"Ботев" (Пд) падна от "Панатинайкос", но запази шансове за класиране

Пловдивчани загубиха с 1:2 в Атина

26.07.2024 | 06:30 Автор: Тодор Петров

"Панатинайкос" надделя над "Ботев" (Пловдив) с 2:1 в първи мач от от втория квалификационен кръг на Лига Европа, игран в Атина.

Домакините заслужено стигнаха до успеха, който можеше да е и по-убедителен, но изпуснаха своите шансове, докато пловдивчани се възползваха максимално и запазиха добри шансове за класиране напред.

Головете за ПАО вкараха Александър Йеремейеф още в 8-ата минута и Анастасиос Бакасетас. Той беше точен от дузпа в края на първото полувреме.

"Жълто-черните" обаче не се предадоха и стигнаха до скъпоценното попадение в 70-ата минута, което дава големи шансове за реванша в Пловдив след седмица. Точен за пловдивчани беше появилият се като резерва Ален Корошец.

В края ВАР отмени дузпа за "Ботев", а през първото полувреме гостите също имаха претенции за 11-метров наказателен удар, които не бяха уважени, пише gol.bg.

Победителят от двойката ще срещне нидерландския гранд "Аякс" или сръбския "Войводина". Отпадналият отбор отива в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback