fallback

Илиан Илиев след равенството с "Апоел": Играхме твърде предпазливо

Треньорът на "моряците" се надявам футболистите му да имат повече ситуации пред вратата на противника в реванша и да отбележат голове

26.07.2024 | 07:19 Автор: Елеонора Танева

Илиан Илиев даде по-добра оценка на футболистите на "Черно море" за второто полувреме, когато са били по-креативни. Срещата с "Апоел" (Беер Шева) в Ловеч завърши 0:0 и всичко ще се реши на реванша в Разград другата седмица. 

"Съперникът влезе както трябва, докато ние бяхме по-респектирани и в началото и това се отрази в първите 15-20 минути. След това полувремето продължи равностойно или пък те държаха топката. Идеята беше през второто полувреме да задържим топката и в някои моменти можехме да решим мача. Но понеже не сме играли от доста време в Европа – а разлика между европейските мачове и българското първенство я има, от неизвестността бяхме малко по-предпазливи. Все пак през второто полувреме малко се поосвободихме, макар че си останахме с повече резерви в креативен план", коментира Илиев.

По думите му футболистите са изиграли мача умно, но по-предпазливо, отколкото му се е искало.

"Реваншът – вече ще бъде някак на наш терен, ще имаме повече наша публика, а "Апоел" (Беер Шева) си остават същия добър отбор. Но в такива равностойни мачове една ситуация може да реши всичко. Просто се надявам, че във втората среща ще имаме повече ситуации да отбележим голове", каза още треньорът на "моряците".

Старши треньорът на израелския "Апоел" - Ран Козух поздрави българския отбор и определи двубоят като труден.

"Труден мач, "Черно море" е много добър отбор. Създаваха числено превъзходство за себе си в средата на терена. Не успяхме да намерим пространствата, от които да отбележим гол, но се получи един добър мач", заяви специалистът.

Двата отбора ще спорят за място в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите, където ще играят с победителя от мача "Млада Болеслав" (Чехия) – "Трансинвест" (Литва).

Четете повече в gol.bg

Снимка: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback