Олимпиадата в Париж: Как се стигна до невиждания хаос на Аржентина - Мароко

В крайна сметка мароканците победиха с 2:1 след много скандали

25.07.2024 | 08:24 Редактор: Тодор Петров
Скандал за историята.

Невиждан хаос избухна в Сент Етиен след футболния мач Аржентина - Мароко. 22-годишният полузащитник на Аржентина Кристиан Медина вкара в 116-ата минута (при 16 минути продължението) за 2:2, преди феновете на африканския отбор да нахлуят на терена, хвърляйки всякакви предмети, което принуди аржентинците да избягат в съблекалните, за да избегнат най-лошото.

След като нещата се нормализираха се установи, че съдията не е свирил край на мача, а само го е прекратил от съображения за сигурност.

Той е бил повикан от ВАР заради съмнение за засада на Медина - засада, която се оказа, че е била налице. Отборите са извикани отново на терена два часа по-късно (докато зрителите очевидно са напуснали стадиона) и мачът е подновен при резултат 2:1 за Мароко, при положение че аржентинският гол вече не е валиден.

Бяха изиграни три минути, след което наистина всички се прибраха вкъщи, с поражение на момчетата на Хавиер Масчерано, който по-късно направи някои много остри изявления.

"Това беше най-сензационният цирк, който съм виждал през живота си. Докато тренирахме, някой влезе в съблекалнята и ни ограби, всичко това на Олимпийските игри, само си помислете. Взеха часовника на Тиаго Алмада, не искахме да казваме нищо, но днес отидоха по-далеч. Днес нахлуха на терена седем пъти, а след това хвърляха по нас предмети. Казаха ни, че мачът е завършил 2:2. Мароко също не искаше да играе. Прекарахме час и половина в съблекалнята, където в нито един момент не ни казаха какво може да се случи, никога не ни предупредиха. Никога не ми се е случвало като играч в мач от такова ниво охраната да се провали седем пъти", гневи се той.

Снимка: БГНЕС