Стефка Костадинова е в Париж за Олимпиадата и отива на среща с Макрон в "Лувъра"

Не искам да ги товарим с очаквания за медали и класиране, заяви председателят на БОК

24.07.2024 | 18:00 Редактор: Толя Стоянова
По време на Игрите Костадинова ще има поредица от срещи.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пристигна в Париж. Заедно с примата на родния ни спорт летяха и трикратните европейски шампионки по бадминтон при женските двойки Габриела и Стефани Стоеви, бадминтонистката на сингъл Калояна Налбантова, олимпийската вицешампионка по спортна стрелба на 10 метра пистолет от Токио 2020 Антоанета Костадинова и гребците на скиф Десислава Ангелова и Кристиян Василев, съобщиха от БОК.

С тях бе и легендарният ни плувец Петър Стойчев, който в Париж ще е член на Техническия комитет по плуване за игрите. Стойчев е първият българин удостоен с подобна чест на лятна Олимпиада. В Париж пристига и президентът на волейбола и член на изпълкома на БОК Любо Ганев, а вицепрезидентът на комитета Христо Стоичков ще кацне във френската столица на 6 август, за да подкрепи на място българските спортисти

"Искам да пожелая успех на нашите спортисти. Най-важното е да покажат възможностите си. А те са доказали, че могат. Не искам да ги товарим с очаквания за медали и класиране. Дай Боже да са здрави и да успеят да разкрият потенциала си. Вярвам, че всички ще дадат най-доброто от себе си", заяви Стефка Костадинова.

Легендата на спорта ни уважи желанието на няколко свои фенки да се снима с тях преди полета за Париж. След кацането във френската столица Костадинова се снима с олимпийците ни и ги надъха за силно представяне на Игрите.

Председателят на Българския олимпийски комитет ще участва в срещата на върха "Спорт за устойчиво развитие" по покана на френския президент Еманюел Макрон в двореца "Лувър" във френската столица утре следобед. На събитието ще присъстват държавни, правителствени и спортни ръководители, като сред поканените е и президентът на България Румен Радев. След официалната част Макрон ще даде прием за всички гости. 

По време на Игрите Костадинова ще има поредица от официални и неформални срещи в олимпийската столица. Председателят на БОК ще бъде в официалната ложа по време на тържественото откриване, насрочено за утре вечер на площад "Трокадеро". Очаква се сред официалните лица да бъдат още президентът на Република България Румен Радев и спортният министър Георги Глушков.

Снимки: БОК