fallback

Олимпиадата в Париж 2024 започва с футбол и ръгби

Още днес ще се изиграят редица двубои

24.07.2024 | 10:14 Автор: Беатрис Младжова

Два дни преди церемонията по откриване на Олимпийските игри в Париж 2024 г. започват спортните битки. Футболният турнир започва още днес с 8 мача.

Отборите в мъжкия футболен турнир са съставени от играчи до 23 години, като всеки тим има право на трима футболисти над тази възраст. В битката за медалите влизат Аржентина, Испания, както и Франция, САЩ, Украйна, Япония, Парагвай и други.

Общо участват 16 тима, които са разпределени в четири групи, а първите два тима от всяка група продължават към четвъртфиналите. Шампионите от последните две издания на олимпийските игри - Бразилия, няма да участват, предаде БНР.

В най-интересния мач в сряда Франция се изправя срещу САЩ. Двубоят е от 22 часа наше време на "Стад Велодром" в Марсилия.

Програмата на футболния турнир започва в 16 часа с двубоите Аржентина - Мароко в Сент Етиен и Испания - Узбекистан на "Парк де Пренс".

Това не е всичко от олимпиадата за сряда, тъй като тогава стартира и надпреварата по ръгби с общо 12 двубоя. Любопитното е, че там също ще има битка между националните отбори на Франция и САЩ,. Днес "петлите" ще играят срещу янките на "Стад дьо Франс" в Париж.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback