Статистическа компания изчисли 9 медала за България от Олимпиадата в Париж

Нито едно от отличията няма да е златно, показват данните на Грейсноут

23.07.2024 | 14:18 Редактор: Елеонора Танева
Бронз за Карлос Насар

Девет медала ще спечели България на Олимпийските игри в Париж, но нито един от тях няма да бъде златен. Това показва финалната прогноза на статистическата компания Грейсноут, изработена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен.

Според прогнозата българските спортисти ще завършат на 70-о място в крайното класиране по медали, като ще завоюват един сребърен и осем бронзови. 

До мач за титлата ще достигне единствено боксьорът Хавиер Ибанес

Роденият в Куба български национал е поставен под номер 2 в стартовата схема в категория до 57 килограма при мъжете и със сигурност е един от фаворитите за отличие.

Боксът ще донесе и още един медал за България - от Светлана Каменова.

С два медала страната ни ще бъде зарадвана от художествената гимнастика - на Стилиана Николова в индивидуалния многобой и от ансамбъла. Валентина Георгиева на прескок в спортната гимнастика също ще се качи на почетната стълбичка.

По два медала ще донесат борбата и вдигането на тежести. Семьон Новиков се очаква да вземе бронз в категория до 87 килограма в класическата борба, а Магомед Рамазанов също ще бъде сред призьорите, но в категория до 86 килограма на свободната борба, пише БТА.

Изненадващо Грейсноут поставя европейския шампион в категория до 89 килограма във вдигането на тежести Карлос Насар едва като бронзов медалист, а със същия цвят медал ще се окичи и Божидар Андреев при 73-килограмовите.

Спортистите на САЩ ще спечелят най-много медали

Според оценката на Грейсноут най-много медали на Олимпийските игри ще спечелят спортистите от САЩ - общо 112, като от тях 39 ще бъдат златни. На второ място ще завърши Китай с 86 медала (34 златни). Домакините от Франция ще приключат трети с 27 титли и общо 60 медала. 

Снимка: БГНЕС