ЦСКА се самоуби в Разград с пропусната дузпа и автогол

Шампионът "Лудогорец" тръгна в първенството с победа над пряк конкурент за титлата

22.07.2024 | 06:37 Редактор: Вяра Димова

В първия кръг от новия сезон в Първа лига "Лудогорец" излъга ЦСКА с 1:0. "Червените" изиграха много добър мач срещу традиционно тежкия за тях противник и в 34-ата минута можеха да открият резултата при историческата за тях първа дузпа в Разград. Тобиас Хайнц обаче би слабо и Серджио Падт спаси.

Малшансът продължаваше да преследва столичани, тъй като осем минути след подновяването на играта Християн Петров си заби автогол. Десетина минути след това капитанът на ЦСКА Линдсет получи травма и беше заменен принудително.

ЦСКА стартира уверено срещата и създаде добра възможност още в четвъртата минута, но ударът на Християн Петров бе спасен от Серджио Падт.  Четвърт час след началото футболистите на Томислав Стипич за пореден път надиграха противника, но ударът на Георги Чорбаджийски попадна в ръцете на Падт. 

В 51-а минута пробив на Бърнард Текпетей мина встрани от вратата пазена от Иван Дюлгеров.

120 секунди по-късно "Лудогорец" откри резултата. Прострелно центриране на Фон Витри бе отклонено от Християн Петров и топката бе неспасяема за Дюлгеров. Капитанът на ЦСКА Джонатан Линдсет получи контузия в 64-ата минута и бе принудително заменен от Станислав Шопов.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg