"Ботев" (Пловдив) победи "Ботев" (Враца) за едно полувреме

"Канарчетата" се наложиха с 3:1

21.07.2024 | 21:20 Редактор: Искра Ангелова
Радост в отбора на Душан Керкез.

"Ботев" (Пловдив) стартира по най-добрия начин новия сезон в Първа лига. "Канарчетата" се наложиха с 3:1 при визитата си на "Ботев" (Враца) на стадион "Христо Ботев".

Всички попадения паднаха през второто полувреме, като на два пъти точен за победителите бе хърватинът Мартин Секулич. Още едно попадение добави Янис Карабельов,а точен за домакините от Враца бе Даниел Генов.

До почивката не се случи абсолютно нищо запомнящо се, като единственият интересен момент дойде в 43-ата минута, когато Никола Илиев от тима на гостите отправи удар в страничната греда на врачани.

На съвсем различни оборите започна втората част и още в 54-ата минута резултатът бе открит. Кристиан Нвачукву напредна по лявото крило и пусна ниско центриране към задната греда, където Секулич нахлу от втора позиция, за да реализира за 1:0 в полза на "Ботев" (Пловдив).

Три минути след това Нвачукву се пребори със защитник на врачани за една изритана напред топка и успя да я върне към Секулич, който няколко метра не сбърка за 2:0 в полза на "канарчетата".

"Ботев" (Враца) реагира почти мигновено и в 60-ата минута Даниел Генов намали. Нападателят стигна първи до един пас от дълбочина и с техничен прехвърлящ удар изненада излезлия неразчетено вратар на гостите Матвей Игонен за 1:2.

"Ботев" (Пловдив) обаче бързо възстанови преднината си от два гола. Това стана в 77-ата минута, когато Янис Карабельов засече топката след центриране от корнер, с което оформи крайния резултат.

Четете повече по темата в gol.bg.

Снимка: Lap.bg.