Ботев (Пд) удържа "Марибор" и си осигури среща с "Панатинайкос"

"Канарчетата" се класират напред с общ резултат 4:3

18.07.2024 | 23:05 Редактор: Толя Стоянова
Мачът завърши 2:2.

"Ботев" (Пд) продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа след като се измъкна срещу "Марибор" на стадион "Людски врът" в Словения. Носителят на "Купата на България" завърши 2:2 на реванша и ще играе срещу гръцкия гранд "Панатинайкос" в следващата фаза от битката за влизане в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир.

"Канарчетата" се класират напред с общ резултат 4:3, след като спечелиха с 2:1 и първата среща на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

В герои за "жълто-черните", които играха в светлосини екипи в този двубой, се превърнаха нигерийските перли Кристиан Нвачукву и Антъни Уджа. 18-годишното крило изравни резултата в 47-ата минута, а направилият солидна кариера в Бундеслигата опитен таран донесе обрата след час игра.

Реваншът започна по-добре за словенците, като възпитаниците на бившия треньор на "Лудогорец" Анте Шимунджа откриха в 13-ата минута чрез Ян Репас. В 80-ата минута Етиен Бугре реализира за 2:2. Нови голове не паднаха и пловдивчани елиминираха съперника си.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: Lap.bg