fallback

Румен Радев: Отборът ни по волейбол внесе лъч надежда за българския спорт (+СНИМКИ)

Държавният глава удостои с Почетен плакет младите спортистки до 18 години

17.07.2024 | 16:14 Автор: Вяра Димова

Националният ни отбор по волейбол за жени до 18 години покори не само европейския връх, но внесе и светъл лъч надежда за целия български спорт и за хиляди млади хора. Това каза президентът Румен Радев на тържествената церемония, на която удостои с Почетния плакет на държавния глава младите спортистки, които преди дни спечелиха първо място на Европейското първенство по волейбол за жени във възрастова група под 18 години.

Националните ни състезателки получиха Почетния плакет на държавния глава за изключителните си заслуги в развитието на българския спорт и за извоюваните златни медали.

На церемонията в Гербовата зала на президентската институция Радев заяви, че страната ни вече има и своите "златни момичета" в най-успешния колективен спорт за България - волейбола.

"Вие сте олицетворение на силата на непреклонния български дух и воля за победа", обърна се държавният глава към националния ни тим.

В приветствието си той посочи, че успехът на отбора ни неминуемо ще доведе до още по-високи очаквания, но и ще даде пример на хиляди български деца за резултатите от усърдието и всеотдайността, както в спорта, така и в учението.

Държавният глава изрази благодарност на Българската федерация по волейбол, на ръководството и треньорите на националния отбор, клубните отбори на момичетата, както и на родителите и учителите им, които имат важен принос за развитието на националните ни състезателки като спортисти и личности.

Снимки: Пресскретариат на президента

fallback
Още от Спорт
fallback