fallback

"Реал" с грандиозно представяне на Мбапе пред 85 000 в Мадрид

Церемонията счупи рекорда на Кристиано Роналдо

16.07.2024 | 14:00 Автор: Искра Ангелова

Чакането за феновете на "Реал" (Мадрид) приключи. "Белия балет" официално представи френската суперзвезда Килиан Мбапе като част от клуба.

Церемонията беше белязана от грандиозно шоу, счупвайки рекорда при представянето на Кристиано Роналдо преди 15 години. Стадион "Сантяго Бернабеу" бе изцяло разпродаден, като на него присъстваха 85 000 души.

Преди представянето си Мбапе подписа новия си договор с президента на "Реал" Флорентино Перес. Контрактът е до лятото на 2029 година.

На зрителите на стадиона бе показан футболният път на Мбапе, като във видеото бяха включени моменти, в които той още като дете носи екипа на "Лос бланкос". На кадрите се вижда и друго - докато Килиан е част от "Монако", при отбелязване на гол той имитира Роналдо с една от запазените му марки.

"Добре дошли на това историческо събитие. Но преди всичко искам да поздравя испанския национален отбор за спечелването на четвъртото европейско първенство. Поздравления не само за тази титла, но също така поздравления за това как я спечелихте и как се борихте до края, за да донесете този трофей в Мадрид", заяви Перес в началото на речта си.

"Скъпи фенове на "Реал" (Мадрид) ние имаме огромното удоволствие да сме тук днес и да представим най-новия футболист, който ще нооси нашата фланелка. Това е най-обичаният клуб в целия свят. Тази любов приветства невероятни футболисти, които са постигнали неща, понякога смятани за невъзможни", допълни той.

"Този ​​стадион ще продължи да се радва на най-добрите играчи в света. Ще помним този ден завинаги. Преди 12 години поканихте едно дете в "Реал" (Мадрид), което днес се присъединява към нас. Сега дойде моментът да приветстваме един изключителен играч, който ще продължи да печели титли. Сбъдваме мечтата на Килиан Мбапе", обяви президентът на "Белия балет".

"Килиан, знам колко си развълнуван както ти, така и твоето семейство. Бил си влюбен в "Реал" (Мадрид) още като дете. През декември 2012 година Зидан те покани да видиш нашия клуб от близо и онези играчи, на които толкова много се възхищаваш. Именно тази твоя любов направи така, че да си тук днес" - именно с тези думи Перес приветства френската звезда.

25-годишният нападател ще носи фланелката с номер 9, която бе пусната в продажба на 11 юли, като само няколко часа след появата ѝ в онлайн магазина срокът за евентуалната й доставка вече достига 4-6 седмици.

"Това е огромно удоволствие и сбъдната мечта. Това е клубът, в който винаги съм мечтал да бъда", каза той преди седмици.

Снимка: Официален сайт "Реал" (Мадрид)

fallback
Още от Спорт
fallback