ЦСКА преговаря с датска голова машина

Пред подпис с "армейците" вече е защитникът Едгар Елисалде

16.07.2024 | 07:53 Редактор: Тодор Петров
Ръководството на ЦСКА

ЦСКА преговаря за 20-годишния датски нападател Хенрик Майстер. Вече от няколко седмици червеното ръководство е в разговори с изпълнителния директор на норвежкия "Сарпсборг", откъдето дойдоха Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц.

Сделката изглежда доста трудно осъществима, защото стрелецът е едно от най-горещите имена в местното първенство. Още повече след като в петък отбеляза 4 гола за победата на своя тим с 4:1 над "Розенборг", пише "Тема Спорт".

"Армейците" са свързвани и с друг нападател от Норвегия – 25-годишният Симен Хаугхом, който в последните месеци ниже гол след гол за ФК "Видар". Контактите са във финален етап и съвсем скоро трябва да стане ясно дали той ще пристигне в Борисовата градина.

А защитникът Едгар Елисалде, който до часове трябва да подпише с ЦСКА, все още няма блестяща кариера на клубно ниво, но има доста солиден актив, що се отнася до мачовете му за юношеските гарнитури в националния отбор на Уругвай. Почти сигурният нов бранител на червените е записал общо 55 двубоя за тимовете на урусите до 15, 17, 18 и 20 години.

Елисалде има общо 17 участия за младежкия национален отбор на страната, но след това така и не успява да направи голямата крачка към мъжката селекция. Най-близо до това изглежда през есента на 2022 г. след трансфера в "Индепендиенте".

Снимка: Lap.bg