fallback

Десподов: Чувствам се близък до ПАОК, получих много любов в Гърция

"Обичам вашата страна, вашата храна, вашата музика, слънцето", сподели футболистът

15.07.2024 | 21:11 Автор: Толя Стоянова

Футболистът Кирил Десподов даде интервю пред гръцкото издание "SDNA". Той говори за изминалия сезон с фланелката на ПАОК, в който солунският клуб стана шампион на Гърция.

"Истината е, че се чувствам много близък до ПАОК. Моят град е много близо до Гърция. Когато дойдох в ПАОК, им казах, че идвам всяка година в Гърция на почивка. Обичам вашата страна, вашата храна, вашата музика, слънцето. Обичам всичко в Гърция. И сега работата ми е тук. Може би това обяснява връзката ми с ПАОК", посочи той.

Десподов нямаше как да пропусне и топлия прием от феновете на тима.

"Толкова е хубаво това, което получавам от хората. Знаете, че е много важно за един футболист да се чувства обичан, както в отбора, така и извън него. Това ви дава повече увереност, повече мотивация да покажете потенциала си, какво можете да постигнете и мога да кажа, че на 100% получих много любов в Гърция от феновете на ПАОК. И аз много ги уважавам", заяви той, цитиран от "Тема Спорт".

Десподов сподели, че се чувства като у дома си.

"Нямам чувството, че играя в чужда страна. Когато подписах с ПАОК, им казах, че не искам време за адаптация, защото чувствам, че вече съм част от тази култура. Просто искам време да се адаптирам към нуждите на отбора и гръцката лига", каза Десподов.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback