Алкарас: За мен е мечта да спечеля този трофей

Джокович е невероятен боец, заяви испанецът

14.07.2024 | 22:00 Редактор: Толя Стоянова

След като бе награден с титлата на "Уимбълдън" Карлос Алкарас призна, че за него това е най-красивият турнир и най-красивият трофей. 21-годишният испанец отвя Новак Джокович с 6-2, 6-2, 7-6 (4) в повторение на финала от миналата година, когато сърбинът бе далеч по-равностоен и стигна до пет сета, преди да преклони глава пред далеч по-младия от него Алкарас.

"За мен е мечта да спечеля този трофей. Бях на 11-12 г., когато в интервю казах, че мечтата ми е да спечеля "Уимбълдън". Повтарям мечтата си. Невероятно чувство да играя на този корт, да вдигна този трофей – за мен това е най-красивият турнир и трофей. Да, водех с 40-0, но гледах прекалено напред – Джокович е невероятен боец, знаех, че той ще има шансове. Трябваше да бъда концентриран в настоящето. Беше трудно за мен, опитах се да бъда спокоен, когато стигнахме до тайбрека. Доволен съм, че в крайна сметка успях да намеря правилните решения", каза Алкарас.

"За мен е огромна чест е да бъда сред тези тенисисти. В компанията съм на Новак, толкова големи шампиони. Все още не се смятам за част от подобна кампания. Ще се опитам да продължа да преследвам своя път", добави той.

Четете повече в gol.bg.