Договорът на Хамилтън с "Ферари" е за 3 години

Люис е важен символ, той изпраща позитивно послание, заяви босът на Скудерията

12.07.2024 | 09:07 Редактор: Искра Ангелова
Договорът на  Хамилтън с

Шефът на "Ферари" Фредерик Васьор разкри, че договорът на седемкратния първенец във Формула 1 Люис Хамилтън е за три години. Сър Люис ще премине при тях през новия сезон.

От Скудерията бяха обявили единствено, че контрактът е за повече от един сезон, но повече подробности нямаше преди в крайна сметка да стане ясно за какво става въпрос.

"Люис е важен символ, тъй като той изпраща позитивно послание към падока за бъдещето на отбора. Той просто трябваше да направи избор и да се запита: "Къде имам най-голям шанс да спечеля световната титла през 2025, 2026 и 2027?". И си отговори: "Ферари", заяви Васьор пред "Файненшъл Таймс", цитиран от gol.bg.

"За нас той е най-добрият шанс да привлечем добри хора. В отбора има такива, но аз искам нови попълнения, за да станем още по-силни. Идвайки във "Ферари", това променя целия ти живот, защото се местиш в нова страна, в нова обстановка, но идването на Люис ще ни помогне. Ако в нашия бизнес не си готов да рискуваш, няма да постигнеш нищо и във "Ферари" не трябва да се страхуваме от последствията на действията си", добави босът на Скудерията.

Миналата неделя Хамилтън взе първата си победа от 2 години и половина насам.

Снимка: БГНЕС