fallback

Мбапе видя пълен провал, Дешан призна превъзходството на Испания

Това е реалността във футбола, каза звездата на Франция

10.07.2024 | 08:40 Автор: Тодор Петров

"Изправихме се срещу добър отбор, те играха добре, а ние не бяхме добри. Те отиват на финала, ние отпадаме, това е реалността във футбола. Открихме резултата, допуснахме два бързи гола, след това имахме своите шансове, но не изравнихме. Футболът е това", каза звездата на Франция Килиан Мбапе след загубата с 1:2 от Испания.

За шестте мача в Германия Мбапе имаше много проблеми, след като счупи носа си още в първия мач и вкара само един гол - от дузпа срещу Полша. Нападателят на Петлите призна, че е имал слаб турнир в личен план.

"Представянето ми на европейското? Пълен провал. Амбицията ми беше да стана европейски шампион, но не стана така. Това е едно провалено състезание, това е футболът. Трябва да продължиш напред. Беше дълга година, отивам на почивка, това ще ми се отрази добре", посочи още Мбапе.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан също изрази разочарованието си след загубата на неговия тим на полуфинала.

"Това е много добър отбор, знаехме го, Испания го доказа тази вечер, въпреки че имахме късмет да открием резултата. Испания ни постави в трудна ситуация, защото имаше превъзходство и контрола над топката. Опитвахме се до края, но това беше отборът, който направи най-добро впечатление", коментира той.

Четете всички новини за Евро 2024 в gol.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback