В 5-сетова драма Медведев изхвърли Синер от "Уимбълдън" и се класира на 1/2-финал

Руснакът ще се срещне с Карлос Алкарас или Томи Пол

09.07.2024 | 19:59 Редактор: Беатрис Младжова
В 5-сетова драма Медведев изхвърли Синер от

Руският тенисист Даниил Медведев си извоюва място на полуфиналите на "Уимбълдън", след като надви номер 1 в света Яник Синер в петсетова битка на Централния корт. Руснакът показа по-здрави нерви и излезе победител с 6-7(7), 6-4, 7-6(4), 2-6, 6-3.

Срещата започна равностойно и в първия сет се стигна до оспорван тайбрек, спечелен от италианеца с 9-7. За Синер това бе девети пореден спечелен тайбрек в Тура. Медведев отговори подобаващо и взе следващата с 6-4, след което дръпна с пробив и 5-3 в третия сет. 

Синер имаше физически проблеми в началото на третата част, но след това се събуди и взе три гейма поред, за да поведе с 6-5, след което изпусна сетбол, преди отново да се стигне до тайбрек. Този път Медведев се наложи със 7-4, но Синер доминираше в четвъртия се и го спечели с 6-2, за да вкара мача в решаващ пети сет.

В него Медведев рано нанесе своя удар и проби за аванс от 4-1, след което нямаше проблем на собствен сервис и затвори мача след точно четири часа игра, предаде БГНЕС.

Така руският тенисист се класира за полуфиналите в Лондон, където ще срещне испанеца Карлос Алкарас или Томи Пол от САЩ.

Снимка: БГНЕС