Дузпи пратиха Франция на полуфинал и разплакаха Португалия в последното Европейско първенство за Роналдо

В битка за място на финала "петлите" ще срещнат Испания

06.07.2024 | 00:49 Редактор:

Франция се класира на полуфинала на Евро 2024 след дузпи срещу Португалия. Двубоят на "Фолкспаркщадион" в Хамбург протече сравнително равностойно, но в крайна сметка "петлите" ликуваха с 5:3 след дузпите. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си вкарат гол, завършвайки 0:0.

При рулетката на дузпите с по-здрави нерви се оказаха французите. Фаталният пропуск от бялата точка за "мореплавателите" направи Жоао Феликс, който уцели страничната греда при изпълнението си.

Съперник на полуфиналите ще е Испания. Битката между двата отбора ще е на 9 юли на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.

Веднага след първия съдийски сигнал на английския рефер Майкъл Оливър Франция започна малко по-агресивно. Това обаче не доведе до опасна ситуация пред вратата на Диого Коща.

Постепенно "мореплавателите" взеха инициативата и на свой ред започнаха да налитат по-масирано към пеналта на "петлите". Така в 16-ата минута се стигна до дебютния удар от началото на срещата. Бруно Фернандеш стреля от около 25 метра, но след рикошет в защитник излезе в корнер.

Отговорът на селекцията на Дидие Дешан не закъсня. В 20-ата минута Тео Ернандес изстреля истински снаряд от 30 метра, но Диого Коща показа огромната си класа под рамката. Последва намеса на стража на „мореплавателите“ при опасно центриране на Килиан Мбапе.

Четете цялата статия в gol.bg.