Мбапе: Възхищавам се на Роналдо, но ние ще отидем на полуфиналите

"Той ми дава съвети", сподели капитанът на Франция

04.07.2024 | 21:46 Редактор: Вяра Димова
Мбапе: Възхищавам се на Роналдо, но ние ще отидем на полуфиналите

Футболистът Килиан Мбапе се възхищава на звездата на Португалия Кристиано Роналдо, но се надява, че "петлите" ще спечелят в сблъсъка от четвъртфиналите на Евро 2022 в петък.

"Харесва ми начина, по който играе. Неговите голове, трофеите, постиженията и изобщо кариерата му говорят за него. Той вдъхнови поколения", каза той на пресконференция.

"Той е уникален. Има само един Кристиано Роналдо и винаги ще има само един Кристиано Роналдо. Просто се надявам, че той няма да бъде щастлив утре, защото ние ще отидем на полуфиналите", добави френският нападател, който ще премине в "Реал" (Мадрид), където Роналдо игра от 2009 до 2018 година.

Мбапе беше само на 10, когато срещна португалската легенда за първи път, като поиска бутонките му, след като се промъкна в зоната за медиите в края на сблъсъка от Шампионската лига през 2009 г.

"Чест е да играя срещу него, всички знаят възхищението, което изпитвам към Роналдо. Ние поддържаме контакти. Той ме пита какво се случва в живота ми и ми дава съвети. За мен е чест, особено след всичко, което направи за света на футбола", каза Мбапе.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС