Трима българи продължават към полуфиналите на Световната купа KWU SENSHI за аматьори

Полуфиналите започват на 5 юли от 12:30 часа в Камчия 

04.07.2024 | 16:16 Редактор: Искра Ангелова
Трима българи продължават към полуфиналите на Световната купа KWU SENSHI за аматьори

Трима българи продължават към втория ден на напрегнатата Световна купа на KWU SENSHI за аматьори. Атанас Личев, Митко Илиев и Тодор Георгиев ще се качат на ринга и утре, 5 юли, когато ще се проведат полуфиналите на турнира. Той ще започне от 12:30 часа в Камчия и ще определи кои ще бъдат 10-имата финалисти, които ще участват на бойната галавечер SENSHI 22 на 6 юли в Св. Св. Константин и Елена, където ще бъдат определени и новите носители на шампионските пояси от Световна купа KWU SENSHI за аматьори. 

Полуфиналите на турнира може да проследите на живо в YouTube канала на SENSHI. Всички резултати от първия ден на KWU SENSHI World Cup за аматьори може да откриете тук.

С нокаути, изненадващи обрати и много боен хъс премина първият ден от Световната купа KWU SENSHI за аматьори. Първа българска победа даде Атанас Личев (България), който надви над Богдан Куриман (Румъния) в категория 80 кг. Митко Илиев (България) успя да зарадва местната публика с успех над Александър Тронягин (Казахстан) в същата категория. В същото време други двама родни представители от същата категория отстъпиха пред опонентите си. Унгарецът Гергели Гондос победи Божидар Георгиев от България, а Тристан Тейлър (Ямайка) се справи с Кристеан Добрев (България).

В категория 75 кг Димитър Митев (България) отстъпи пред Мануел Менендез (Испания), а Орхан Мамадов (Италия) победи Момчил Георгиев (България) с нокаут в първия рунд при 85-килограмовите. В същата категория Рикардо Лучеи (Бразилия) пък отстрани Иван Христов (България),  Никита Гарас (Казахстан) предложи една от големите изненади срещу Кристиян Дойчев (България). Двамата сътвориха може би най-интересният мач на 1/4-финалите в турнира, но казахстанецът продължи напред след допълнителен рунд.

Най-бързият нокаут дойде в последната среща за вечерта, когато Пабло Молина (Аржентина) спря Зарко Василев (България) в рамките на първата една минута от срещата.

Полуфиналите на Световна купа KWU SENSHI за аматьори продължава на 5 юли с 10 двубоя, а финалите ще се проведат на бойната галавечер SENSHI 22 на 6 юли от 18:30 часа в Св. Св. Константин и Елена. Билети за бойното шоу се продават в мрежата на Eventim.bg.