"Берое" прибира милиони от трансфера на Себастиан Вия

28-годишният футболист премина успешно медицинските прегледи в "Индепендиенте Ривадавия"

03.07.2024 | 13:03 Редактор: Искра Ангелова

Бившата звезда на "Бока Хуниорс" и "Берое" Себастиан Вия вече официално е футболист на новака в аржентинския елит "Индепендиенте Ривадавия".

28-годишният футболист пристигна в Мендоса, премина успешно медицинските прегледи, а след това сложи подписа си под договора с "Индепендиенте". Той е за три години и приключва през 2027 година. Колумбийският футболист вече направи първа тренировка и с новите си съотборници.

Според радио "Cadena del Sol", "Индепендиенте" ще купи 80% от правата на Вия за сумата от 2,5 милиона долара (4 550 000 лева). Други информации обаче сочат, че клубът от Мендоса ще вземе 50% от правата на играча срещу сумата от 1,5 милиона долара (2 730 000 лева). За "Берое" Вия изигра 11 мача и вкара 5 гола.

Проблемите на Вия със съдебните власти в Аржентина попречиха колумбиецът по-рано да бъде продаден. Той бе пред договор с "Лудогорец", но в последния момент в Разград се отказаха от сделката, припомня "Мач Телеграф". Както е известно, Вия бе съден в Аржентина за сексуално посегателство. Впоследствие той постигна споразумение с прокуратурата да плати сериозна глоба. Това споразумение обаче трябва да бъде одобрено от съда, за да влезе в сила.

С парите от продажбата на Вия, собственикът на клуба Ернан Банато поне временно ще потуши напрежението в "Берое".

Снимка: Официален сайт на "Берое"