България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шихан Акира Масуда: Важно е състезателите да не загубят спокойствието си

Той даде специално интервю за Bulgaria ON AIR

02.07.2024 | 19:43 Редактор: Искра Ангелова

Остават броени дни до новото и най-горещо досега издание на професионалната бойна галавечер SENSHI 22. На 6 юли от 18:30 часа плажната ивица на "Св. Св. Константин и Елена" ще се превърне в арена за гладиаторски битки и ще посрещне елитни бойци от цял свят.

Във всички спортове физическата част е много важна, а не толкова динамичната. Това каза в специално интервю за Bulgaria ON AIR шихан Акира Масуда.

"За да разработи човек динамическите си способности и да ги развие, е най-важно да има вътрешната нагласа. Например, при карате всяка една среща е ограничена във времето, много са кратки срещите, но е много важно състезателите да не загубят спокойствието си", допълни той.

Заради това той смята, че начинът, по който той преподава киокушин, е различен от този, който се преподава по целия свят.

"Аз също когато бях млад състезател правих всичко възможно, тренирах усърдно, за да бъде офанзивен състезател, но осъзнах, че ако се състезавам с хора от целия свят, много от тях са по-едри и по-силни от мен и само с офанзивна тактика не бих успял", сподели Масуда.

Видял е малко от състезателите в България, но вижда в тях желание и страст. На състезанието участват хора от редица държави, но най-многобройните са тези от България и Казахстан.

"Бих искал българите да спечелят повече медали, но казахстанците са много силни физически", каза Масуда.

Гледайте цялото интервю във видеото.