Роналдо: Без съмнение това е последното ми европейско първенство

Разочароващо е да не вкараш, но това вече е забравено, заяви капитанът на Португалия

02.07.2024 | 07:05 Редактор: Елеонора Танева

Европейското първенство в Германия ще бъде последното за Кристиано Роналдо. Това обяви самият капитан на Португалия. Роналдо е абсолютният рекордьор в историята на състезанието с 14 гола. Той все още не се е разписал в турнира това лято, но остава с шансове за приказно оттегляне и още една титла, след като Португалия оцеля при дузпите срещу Словения в осминафинала.

Роналдо ще бъде на 43 години по време на следващото Евро, което ще се проведе в Обединеното кралство и Република Ирландия.

"Без съмнение това е последното ми европейско първенство. Но аз не съм емоционален по този въпрос. Развълнуван съм от всичко, което означава футболът - от ентусиазма, който изпитвам към играта, от ентусиазма да видя моите привърженици, моето семейство, от обичта, която хората изпитват към мен", заяви Роналдо пред португалския вестник "О Жого" след мача.

Роналдо трябваше да преодолее лична драма и много емоции във Франкфурт, след като не успя да вкара дузпа на Ян Облак в продълженията.

"Няма да се провалиш, ако не опиташ. Очевидно е разочароващо, когато не вкараш гол, но това вече е забравено. Крайният резултат е най-важното нещо. Понякога е трудно да се вкарат дузпи. През тази година два пъти загубих при дузпи, но днес спечелих. Понякога футболът трябва да бъде справедлив и днес беше така", коментира Роналдо.

Четете повече в gol.bg.