Мбапе: Няма идеална маска, ужасно е да се играе с нея

Капитанът на националния отбор на Франция е категоричен, че ако се наложи, ще удари топката с глава

01.07.2024 | 10:08 Редактор: Вяра Димова
Мбапе: Няма идеална маска, ужасно е да се играе с нея

Килиан Мбапе е разочарован, че трябва да използва маска за лице на Евро 2024, след като счупи носа си в първия мач срещу Австрия на Евро 2024, и добави, че все още няма такава с идеална форма.

В навечерието на сблъсъка с Белгия в Дюселдорф от осминафиналите нападателят заяви, че би предпочел изобщо да не носи маска, което обаче не е възможно.

"Ужасно е да се играе с маска. Постоянно я сменям, защото нещо ми пречи и не е добре. Не виждаш добре, изпотяваш се под нея. В първия ден се почувствах все едно нося чифт 3D очила и че не аз играя там. Мразя я, наистина е досадно нещо. Пет пъти я сменям. Но не се оправдавам, защото това е единственият начин, по който мога да играя", каза той на пресконференция.

Нападателят призна, че е бил малко по-предпазлив, когато удря топката с глава, но каза, че "ще я удря с глава, когато трябва, защото носът му вече е счупен".

Мбапе, говорейки пред медиите за първи път след контузията, каза, че първоначално се е страхувал, че може да пропусне остатъка от Евро 2024.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС