ЦСКА записа трета победа под ръководството на Стипич

Треньорът на "червените" смени всички титуляри в първите десетина минути след паузата

29.06.2024 | 20:15 Редактор: Искра Ангелова
ЦСКА записа трета победа под ръководството на Стипич

ЦСКА победи румънския елитен "Политехника" (Яш) с 2:1 в контролна среща, играна в Банско. Така "червените" записаха трети пореден успех в контролните под ръководството на новия треньор Томислав Стипич.

Румънците завършиха на 12-о място в редовния сезон на румънското първенство по футбол и останаха на шеста позиция в групата за определяне на изпадащите, запазвайки своя елитен статут.

ЦСКА получи дузпа в началото на мача, след като в 12-ата минута играч на румънците удари топката с ръка при опит за подаване на Иван Тасев. Матиас Фаетон обаче изпрати слаб шут по тревата и вратарят на Политехника Яш го отрази.

ЦСКА създаде следващото си добро положение след половин час игра. Георги Чорбаджийски отне топка по лявото крило на "червените" и тя попадна в Тобиас Хайнц, който я продължи към границата на наказателното поле за Улаус Скаршем. Норвежецът обаче се забави и ударът му се отклони от крак на защитник.

Секунди след това положение ЦСКА получи корнер и Християн Петров засече топката с глава на близка греда, но не успя да уцели вратата. "Червените" обаче поведоха в 39-ата минута, когато волята и желанието на Чорбаджийски им създадоха ново чисто положение. Младокът отне в близост до вратата и подаде на Фаетон, който бе точен за 1:0.

Секунди преди полувремето и Браян Кордоба имаше шанс да се разпише, но изпрати топката на сантиметри от лявата странична греда на Политехника Яш. Така първата част завърши с минимална преднина за "червените", а треньорът Томислав Стипич смени всички титуляри в първите десетина минути след паузата.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС