Мартинес гневен за спестената дузпа на Роналдо

Треньорът на Португалия поздрави отбора на Грузия за добрата игра, подчерта ролята на вратаря

27.06.2024 | 07:50 Редактор: Елеонора Танева

Загубата на Португалия от Грузия с 0:2 в последната среща от група F на Евро 2024 беше първо поражение след 12 поредни победи в официални мачове за селекционера Роберто Мартинес.

Наставникът бе недоволен от съдийството и спестена дузпа срещу Кристиано Роналдо.

"ВАР не беше последователен, защото има ситуация с Кристиано. Говорим за това какво може да направи VAR. Може да погледне назад и да даде дузпа. Ситуацията в 27-ата минута е още по-ясна, повече от дузпа, отколкото тази, която получиха грузинците", заяви Мартинес.

Той призна, че португалците са започнали лошо играта още в самото начало. 

"Когато губим, това е смесица от ситуации. Това, че допуснахме гол в началото, той им даде енергия, сила и вяра... Голът е фактор. Продължихме да се опитваме да контролираме играта, но когато противникът има предимство да се защитава, е различно. Започнахме и това беше друг мач, не беше мач, който трябваше да спечелим.  Допускането на гола още във втората минута, наистина подчерта това, което съперникът искаше да направи. Винаги сме имали добра нагласа, гледали сме към вратата и сме се опитвали да вкараме гол. Днес срещу Грузия имаше ключови моменти, вторият гол, цялата енергия и представянето на вратаря... Трябва да ги поздравим", каза още треньорът на Португалия.

Четете повече в gol.bg