Грузия пише история, би Португалия с 2:0 и е на 1/8-финал на Евро 2024

Вратарят Мамардашвили се превърна в герой на грузинците

27.06.2024 | 00:20 Редактор: Елеонора Танева

Грузия направи истински подвиг като взе първата си победа на голям турнир и си осигури класиране на осминафиналите на Евро 2024. Грузинците надвиха 2:0 Португалия и с 4 точки завършиха на третото място в своята група Е, но продължават напред като един от четирите най-добри трети отбора.

Голове на Хвича Кварацхелия и Георгес Микаутадзе от дузпа донесоха успеха на грузинците.

Роналдо опита първия си удар в 16-ата минута. Стреля със 130 км/ч в от фаул, но право във вратаря Мамардашвили. До почивката Роналдо имаше още един шанс, но тогава удара му бе блокиран от защитник. Капитанът на Португалия получи жълт картон, след като бе дръпнат за фланелката и падна, искайки дузпа. Съдията му показа картон. 

Лошият ден за Роналдо продължи, защото звездата бе сменена в 65-ата минута. Капитанът се ядоса и опита да изрита нещо край тъчлинията. За първи път от 11 участия на големи състезания (световни и европейски), Роналдо не вкарва гол в груповата фаза.

На осминафиналите Грузия ще играе срещу Испания. Мачът е в Кьолн на 30-и юни. Португалия остана на първото място в групата в крайното класиране и ще играе със Словения.

Вижте повече във видеото.

Четете повече в gol.bg