Украйна не пребори Белгия и отпадна от Евро 2024

Двата отбора си размениха само опасни атаки, до гол не се стигна

26.06.2024 | 21:08 Редактор: Вяра Димова
Украйна не пребори Белгия и отпадна от Евро 2024

Белгия и Украйна завършиха 0:0 в мач от група E на Евро 2024.

В 7-ата минута Де Бройне изведе по отличен начин Лукаку в пеналта. Нападателят бързо бе затворен от защитник и не успя да нанесе опасен удар, а Трубин спаси без проблем. Украинците отговориха с шут на Яремчук от разстояние, който попадна право в ръцете на Кастеелс.

В 27-ата минута Довбик направи отличен пробив и стигна до наказателното поле, но се забави с подаването, след което върна назад към Судаков, който шутира от около 20 метра, но неточно. Двата отбора продължиха да си разменят опасни атаки. Миколенко намери в пеналта Судаков, който обаче нанесе слаб удар и Кастеелс лесно улови топката. Яремчук пък бе изведен отляво в наказателното поле, но вместо да шутира пробва подаване към Довбик, което бе крайно неточно.

Втората част започна с натиск от тима на Доменико Тадеско. Тилеманс стреля, но топката рикошира в защитник и излезе в корнер. После Де Бройне изведе отляво Доку, който опита да намери Лукаку на чиста позиция, но пасът бе неточен.

В последния четвърт час Украйна погледна по-смело към вратата на съперника, осъзнавайки, че ако не отбележи, ще отпадне от турнира. Довбик се пребори с двама защитници и опита да шутира отблизо, но бе блокиран от Фаес. Веднага след това нападателят на Жирона отправи нов изстрел, този път към близката греда, който обаче излезе в аут.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС