Дузпи на Мбапе и Левандовски доведоха до равенство между Франция и Полша в Евро 2024

Полша е последна в група D с една точка и напуска надпреварата

25.06.2024 | 21:15 Редактор: Беатрис Младжова

С равен резултат приключи последната игра от група D на Евро 2024 между Франция и Полша. Двубоят бе белязан от две реализирани дузпи от двамата капитани Килиан Мбапе и Роберт Левандовски. 

Първият удар към една от двете врати бе дело на Пьотр Жиелински, който стреля по земя, но не затрудни Майк Менян. В края на полувремето французите опитаха да вдигнат темпото и отправиха опасни удари чрез Мбапе и Баркола, които обаче бяха спасени от вратаря Скорупски.

През първите минути на втората част "петлите" натиснаха и стигнаха до два удара на Мбапе, но първия път Скорупски спаси, а в следващия си опит нападателя бе неточен. Десет минути след подновяването на играта Осман Дембеле проби отдясно и бе съборен в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. От 11 метра Килиан Мбапе нямаше проблеми да даде аванс на Франция - 1:0.

Поляците опитаха да отвърнат на предизвикателството и в 72-та минута Левандовски опита късмета си от дистанция, но топката мина покрай вратата на Менян. Активната им игра продължи и в 75-та минута след преглед с ВАР бе отсъдена дузпа за Полша, при което Левандовски изравни резултата.

До края на мача французите се опитаха да стигнат до победата, но смелата игра в защита на поляците не им позволи да се поздравят с успеха. Така те остават на второ място в крайното класиране с 5 точки. Полша е последна с една точка и напуска надпреварата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС