fallback

Григор Димитров за мача с Надал на Australian Open: Най-тежкото ми поражение

"Отне ми 7 или 8 месеца, докато преодолея загубата", каза първата ни ракета в мъжкия тенис

25.06.2024 | 09:35 Автор: Вяра Димова

Григор Димитров коментира най-тежката загуба в своята кариера до момента. Десетият в световната ранглиста определи историческия полуфинал на Откритото първенство на Австралия през 2017 година срещу Рафаел Надал като най-болезненото му поражение. Това сподели това в интервю пред "The Atletic".

Димитров загуби в 5 сета за около 5 часа във феноменален двубой, в който първата ни ракета имаше два скрити мачбола при 4:3 и 15:40 в решителната част, но точно тогава Надал демонстрира страхотна психика, за да устои и да вземе нещата в своя полза.

"Отне ми 7 или 8 месеца, докато преодолея загубата от Рафа на полуфиналите на Australian Open през 2017 г. Често чувствам как сякаш някакви невидими сили преобърнаха хода на двубоя. Не виждах начин как бих могъл да загубя в този ден, но точно това се случи в крайна сметка. Опитваш се да надграждаш от собствените си преживявания и да си задаваш въпроси. Винаги съм вярвал в това, че трябва да говориш с някого - независимо дали става въпрос за професионалисти, приятели или семейство. Това е жизненоважно нещо за нас и инициативата трябва да идва от самия теб", сподели Димитров, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback