Дешан: Реших, че е по-добре Мбапе да остане на пейката

"Той има синини все още по удареното място", сподели селекционерът на Франция

22.06.2024 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова
Дешан: Реших, че е по-добре Мбапе да остане на пейката

Селекционерът на Франция Дидие Дешан разкри защо голямата звезда на "петлите" - Килиан Мбапе, не се появи на терена срещу Нидерландия и изгледа мача от пейката.

"Ако беше решителен мач, може би щях да се замисля. Той има синини все още по удареното място. След всичко, което се случи, реших, че това е по-доброто решение - да остане на пейката", каза треньорът пред репортери на базата на тима в района на Падерборн.

След това добави, че не иска да влиза в детайли за играта на отбора. Той е учуден, че Нидерландия е била прекалено дефанзивна, но това не оправдава липсата на атакуваща мощ на неговите играчи.

Но тъй като класирането на французите за фазата на елиминациите все още не е гарантирано, 25-годишният капитан по всяка вероятност ще се появи на терена.

"Този син отбор не нападаше така, както очаквахме", анализира разочаровано вестник "Екип". Докато друг вестник  - "Фигаро" отбелязва: "Не беше ли Дидие Дешан прекалено предпазлив срещу Нидерландия? С толкова много атакуващ талант - Антоан Гризман, Маркюс Тюрам, Осман Дембеле, Оливие Жиру и Кингсли Коман, би трябвало да сме наясно - Франция има достатъчно класа, за да затрудни всеки отбор дори без своя капитан".

Според медиите Мбапе утре ще се включи в мач на малки врати или пък в двустранна игра с повече хора от намиращите се на пейката, просто за да изпробва себе си и маската в игрова обстановка, макар и не много близо до реалната.

Снимка: БГНЕС