ЦСКА победи "Беласица" при дебюта на Томислав Стипич

"Червените" откриха резултата още в седмата минута

22.06.2024 | 14:00 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА победи с 2:0 втородивизионния "Беласица" в първия си мач от лятната подготовка. Треньорът Томислав Стипич направи своя неофициален дебют начело на тима. Попаденията реализираха Тобиас Хайнц и Симеон Александров.

На мача присъстваха изпълнителните директор Стоян Орманджиев и Филип Филипов, както и техническият директор Михаил Александров. Сред зрителите беше и клубната легенда Димитър Пенев, както и бившият играч и треньор на ЦСКА Христо Янев.

ЦСКА откри резултата още в седмата минута, когато Тобиас Хайнц се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на Беласица след центриране. Четири минути по-късно, след центриране отляво на Шопов, Улаус Скаршем се освободи от двама защитници и стреля, но топката се отби от десния страничен стълб на вратата на Захари Димитров.

В 38-ата минута удар на Скаршем мина встрани от левия страничен стълб на вратата на петричани. Две минути преди почивката Беласица имаше шанс да изравни резултата. При удар на играч на петричани Димитър Евтимов изпусна топката, която впоследствие беше избита от голлинията от Джонатан Линдсет.

В началото на второто полувреме Томислав Стипич направи осем промени и от започналите мача полеви футболисти на терена останаха само Станислав Шопов и Лъчезар Иванов. В игра за първи път с екипа на "армейците" се появи новото попълнение Иван Тасев.

В 74-ата минута Иван Тасев проби по дясното крило и подаде по земя към връхлитащия Симеон Александров, който от точката на дузпата прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Георгиев - 2:0

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Borls
преди 5 дни