Сърбия измъкна равен срещу Словения с драма в добавеното време

И двата отбора запазиха шансове да продължат на осминафиналите

20.06.2024 | 18:15 Редактор: Искра Ангелова

Словения и Сърбия завършиха наравно 1:1 в мач от Група С на Евро 2024. Словенците поведоха с гол на бившия футболист на "Лудогорец" Ян Карничник. Лука Йович изравни в шестата минута на добавеното от съдията време. С равенството и двата отбора запазиха шансове да продължат на осминафиналите.

Съперниците изиграха интересен двубой, като удариха общо две греди. Първото по-пасно положение бе словенците, след като Ян Млакар се озова на стрелкова позиция отдясно в пеналта и шутира, а Райкович се намеси сигурно.

В 27-ата Душан Влахович се измъкна от Ваня Дъркушич и отправи удар с глава, но Ян Облак направи лесно спасяване. 4 минути по-късно Сърбия като по чудо не откри резултата. Митрович засече топката отблизо с глава, но не уцели вратата, за което му попречи и защитник, който бе плътно до него.

В 38-ата минута словенците пропуснаха страхотна възможност. Тими Елшник проби през центъра и шутира, а топката срещна левия страничен стълб на вратата. При добавката Бенямин Шешко не успя да уцели вратата.

Сърбия отговори, след като Андрия Живкович центрира в наказателното поле, където Влахович продължи към Митрович, който се измъкна от Карничник и отблизо стреля, но Облак спаси.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС