Анди Мъри може да не участва на "Уимбълдън"

Тенисистът е почувствал неразположение по време на загрявка

20.06.2024 | 07:42 Редактор: Вяра Димова
Анди Мъри може да не участва на

Анди Мъри, който беше принуден да се оттегли контузен от мача си от втория кръг на турнира по тенис на трева в "Куинс Клъб" в Лондон (Великобритания) от сериите АТП 500, може да пропусне и третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън".

"По време на загрявката се чувствах доста некомфортно и след това тръгнах нагоре по стълбите точно преди да изляза на корта, но не усещах нормалната сила в десния си крак. Това не беше обичайно усещане. Нищо не можех да направя, но има част от теб, която иска да отиде на корта и да види дали ситуацията ще се подобри и може би ще се почувствате по-добре с малко лечение или нещо подобно, но случаят не беше такъв", заяви Мъри на пресконференцията след двубоя с Джордън Томпсън, който той напусна преждевременно.

Попитан дали се страхува да не пропусне предстоящия турнир от Големия шлем "Уимбълдън", Мъри отговори, че не знае.

"Не съм имал проблеми с дясната страна след Откритото първенство на Франция. Може би има нещо, което може да се направи, но ще премина на скенер и ще видим какво е положението", обясни той, цитиран от "Фокус".

"Свещената трева" ще мине без участието на легендата Рафаел Надал, а друг от звездите в този спорт - Новак Джокович, е под въпрос заради операция на скъсан менискус.

Снимка: БГНЕС