Хърватия и Албания направиха зрелищно 2:2 в шеметен мач от "групата на смъртта"

И двата отбора остават с по една точка след вторите мачове

19.06.2024 | 18:06 Редактор: Вяра Димова

Хърватия продължава с трагичното си представяне на Евро 2024, след като стигна само до 2:2 с Албания. На стадион "Фолкспаркщадион" в Хамбург двата отбора изиграха страхотен мач, размениха си по едно полувреме, но в крайна сметка хората на Силвиньо се добраха до точка в 95-ата минута. Това стана чрез Клаус Гясула, който преди това си отбеляза автогол и по този начин се реваншира.

Мачът започна кошмарно за Хърватия и още в 11-ата минута Лука Модрич и компания се оказаха догонващи в резултата. Ясир Асани центрира от десния фланг и Казим Лачи се измъкна. Халфът на Спарта Прага засече с глава, Доминик Ливакович допусна огромна грешка, след като топката мина покрай ръцете му и се озова в мрежата за 1:0 за Албания.

Между 74-ата и 76-ата минута Хърватия направи пълен обрат. Първо Андрей Крамарич беше изведен от Анте Будимир и демонстрира брилянтно хладнокръвие в наказателното поле, стреляйки в долния ляв ъгъл за 1:1. Само 120 секунди по-късно пълният обрат беше факт. Пробив на Будимир завърши с рикошет в тялото на Клаус Гясула и топката се озова зад Стракоша за 2:1.

До края Албания натисна и в 95-ата минута напълно заслужено стигна до точката след нова безумна игра в защита на Хърватуя. Гясула се реваншира за автогола си абсолютно непокрит от точката за дузпата оформи крайното 2:2.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС