fallback

Турция пречупи Грузия в страхотен мач на Евро 2024

Голове красавци белязаха първия двубой от тази група

18.06.2024 | 21:12 Автор: Беатрис Младжова

С голяма победа в Евро 2024 започна Турция, като разгроми с 3:1 Грузия в първи мач от група F. Вдъхновител на победата се оказа Арда Гюлер, който вкара приказен гол за 2:1. Другите попадения за турците бяха дело на Мюлдюр и Aктюроглу, а почетния исторически гол за Грузия отбеляза Жорж Микаутадзе.

Превъзходството на турците даде резултат в 25-та минута, когато лошо изчистване на грузински защитник прати топката на крака на Мерт Мюлдюр, който с мощен шут не остави шансове на Мамардашвили за 1:0. В следващата си атака футболистите в червено вкараха нов гол, но намеса на системата ВАР отмени попадението заради минимална засада.

Грузинците успяха да се съвземат и в 32-ата минута вкараха исторически първи гол на голямо първенство, когато пробив отляво на Кочорашвили завърши с центриране по земя, а непокритият Жорж Микаутадзе от няколко метра матира Гюнок за 1:1.

Действията след почивката започнаха отново с натиск на футболистите на Винченцо Монтела. В 57-dта минута Чалханоглу стреля мощно от статично положение, но Мамардашвили успя да спаси със сетни сили.

Грузия се опита да достигне до изравняване и в продължението на мача имаше отличен шанс да го стори, но Кочорашвили от няколко метра не уцели вратата на Турция. Улисани в атака грузинците оставиха вратата си празна и бяха наказани, когато Aктюроглу останал сам вкара топката във вратата и подпечата победата на Турция.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback