Роналдо излиза на сцената, за да сложи край на първия кръг от груповата фаза на Евро 2024

Турция - Грузия и Португалия - Чехия са двата мача днес

18.06.2024 | 07:59 Редактор: Тодор Петров
Роналдо излиза на сцената, за да сложи край на първия кръг от груповата фаза на Евро 2024

Първият кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия завършва с два мача днес. От 19:00 часа наше време Турция се изправя срещу дебютанта на голям форум Грузия, а от 22:00 е срещата между Португалия и Чехия.

Португалия е един от фаворитите за нов триумф от надпреварата. "Мореплавателите" са водени от 39-годишната суперзвезда Кристиано Роналдо, който ще участва на шестите си еврофинали. В състава личат имената на Бруно Фернандеш, Бернардо Силва, Рафаел Леао, Диого Жота и Гонсало Рамош.

Турците бяха на миналите две Европейски първенства, но отпаднаха още в групите. Те са в лоша серия от 5 поредни двубоя без победа. За последно турците надвиха Германия в контрола на 18 ноември като гости с 3:2 в Берлин. Оттогава направиха равенства с Уелс и Италия, като загубиха контролите от Унгария, Австрия и Полша тази година.

Грузия е дебютант на еврофинали след разпадането на СССР. Съставът е воден от звездата на "Наполи" Хвича Кварацхелия, чието бъдеще в Неапол е неясно заради последните коментари на агента му и баща му.

Снимка: БГНЕС