fallback

Меси: "Интер" (Маями) ще е последният ми отбор, трудно е да мисля за Олимпиада

"В Париж съседи звъннаха на вратата и ни помолиха да не вдигаме шум", сподели аржентинецът

13.06.2024 | 12:10 Автор: Искра Ангелова

Лионел Меси даде откровено интервю за ESPN зад Океана. В него аржентинският гений разкри, че кариерата му ще приключи в сегашния му отбор - "Интер" (Маями), а договорът му е до края на 2025 година.

"Интер" (Маями) ще бъде последният клуб в моята кариера. Обичам да играя футбол и ми харесва много повече, защото осъзнавам, че ми остава все по-малко време", сподели той.

Меси се върна и на престоя си във френския "Пари Сен Жермен".

"Нямам нищо против клуба и неговите фенове, но за съжаление, не всичко се получи, както очаквах. Лично на мен ми беше трудно, понякога се справях с различна степен на успех. Понякога беше много трудно за семейството ни. Но от друга страна, Париж - това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, защото в онези години станах световен шампион. Какви са били трудностите освен футбола? В Париж съседи звъннаха на вратата и ни помолиха да не вдигаме шум. Беше само около 21 или 22 часа", цитира ESPN думите на Меси.

Нападателят обясни и защо няма да участва на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

"Трудно е да мисля за Олимпийските игри в момента, защото предстои Копа Америка. Ще минат два-три поредни месеца, когато няма да съм в клуба, а освен това не съм на възрастта да играя навсякъде. Трябва да избирам внимателно и да играя два турнира подред би било твърде много. Имах голям късмет да играя на олимпийски игри и да ги спечеля. Беше прекрасно изживяване на футболно ниво", каза Меси, цитиран от БГНЕС.

Меси е на 36 години и е осемкратен носител на Златната топка. От лятото на 2023 г. играе за "Интер" (Маями). С "Барселона" става шампион на Испания 10 пъти, печели Суперкупата на Испания и купата на страната по 7 пъти, триумфира в Шампионската лига 4 пъти, печели 3 пъти Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback