Нидерландия разби Исландия в контрола, но загуби Де Йонг за Евро 2024

Роналд Куман потвърди тъжната новина за "лалетата"

11.06.2024 | 08:52 Редактор:
Нидерландия разби Исландия в контрола, но загуби Де Йонг за Евро 2024
Нидерландия разби Исландия в контрола, но загуби Де Йонг за Евро 2024

Нидерландия разби Исландия с 4:0 в последната си контрола преди Европейското първенство по футбол, но доброто настроение от победата премина в отчаяние, след като беше обявено, че плеймейкърът им Френки де Йонг няма да пътува с отбора.

Техничният полузащитник се бори да бъде във форма навреме, след като получи няколко контузии в глезена този сезон, играейки за клубния си тим "Барселона". Той опита да тренира за първи път със съотборниците си в неделя след седмица индивидуална работа, но след прегледите в понеделник лекарите казаха, че няма да е готов навреме.

Това помрачи настроението на холандците. Решението и състоянието на Де Йонг бяха оповестени веднага след края на мача, но селекционерът Роналд Куман каза пред журналистите, че е знаел какво ще се случи от няколко дни и пет часа преди срещата е казал на останалите от отбора.

"Тестовете показаха, че той все още не може да прави това, което би трябвало да може на терена. След всяка тренировка с топка или без, той получава болки в глезена, сериозен дискомфорт. И не е трудно да заключите, че той няма да бъде 100% готов за следващите три седмици. Вече си мислех, че ще бъде трудно да играе срещу Полша в първия мач от група D, но явно няма да е само това", обясни Роналд Куман, цитиран от БТА.


Снимка: БГНЕС