Поне петима се разделят с ЦСКА, Каранга и Кох са сред тях

"Зимата трябва да сме наясно с ядрото на отбора и към него да градим сериозен отбор", каза Филип Филипов

10.06.2024 | 15:51 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА ще се раздели с петима футболисти. Това са капитанът Юрген Матай, Мено Кох, Енес Махмутович, Фернандо Каранга и Данило Асприля. Всички те са с изтичащи договори, като контрактите им няма да бъдат подновени. Това разкри изпълнителният директор Филип Филипов, който сподели, че се водят разговори с Иван Турицов, чието бъдеще ще бъде ясно до сряда.

"Селекцията е много сложен и целенасочен процес за изграждането на един стойностен отбор. В него ще участват ръководството, старши треньорът и скаутското звено. Треньорът ще има свобода да взима решенията заедно с ръководството. На отбора ще бъдат необходими три трансферни прозореца, за да изградим стойностен отбор. Този трансферен прозорец се надявам, че ще бъде последният, в който селекцията ще се прави в движение. Зимата трябва да сме наясно с ядрото на отбора и към него да градим сериозен отбор, да се преборим за титлата и да има постоянство в Европа. Ние няма да избягаме от целите за следващия сезон. В момента нямаме този отбор, трябва да сме реалисти", поясни Филипов.

"Нямаме възможност да отидем да гледаме на живо играчите, които искаме да привлечем, защото не се играят мачове. Проблем е, че не можахме да се класираме за европейските клубни турнири. Играчи от по-добри първенства идват в ЦСКА, защото имат възможност да играят в европейските турнири. Има такива играчи наистина, които не искат да дойдат заради случките на мача с ЦСКА 1948. Разпространила се е в Европа тази случка. Нормално е след такива неща футболистите да имат едно наум. Не е добре за клуба, че се случи това Ще взимаме футболисти, от които имаме нужда, за да балансираме отбора. Селекцията ще е насочена точно към това, но няма да се взимат пожарни варианти", подчерта Филип Филипов.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС