fallback

Поставиха 30-тонните олимпийски кръгове на Айфеловата кула

През нощта ще бъдат осветени в бяло

07.06.2024 | 11:44 Автор: Беатрис Младжова

Поставиха олимпийските кръгове, тежащи 30 тона на Айфеловата кула тази нощ, съобщи радио "Монте Карло". Кръговете, символ на Игрите, са в зелен, черен, червен, жълт и син цвят. Те бяха поставяни на 70 м височина, между първия и втория етаж на кулата.

"Това е едно от упражненията на всички Олимпийски игри. Стори ни се естествено да съберем емблемата с най-емблематичния паметник в Париж", коментира изпълнителният директор на Париж 2024 Тиери Ребул.

Олимпийските кръгове са обърнати към река Сена и площад "Трокадеро", където ще приключи церемонията по откриването на Игрите на 26 юли. Гигантските кръгове са били тествани в продължение на осем месеца, като те са с широчина 29 м, 15 м височина и 9 м диаметър. Те са по-големи от кръговете, които бяха поставени на "Тауър Бридж" в Лондон през 2012 г., но по-малки от тези в Токио през 2021 г., предаде БГНЕС.

През деня кръговете ще запазват цветовете си, но през нощна ще бъдат осветени в бяло, за да може черният кръг да не изчезне. Кметът на Париж Ан Идалго и председателят на организационния комитет Тони Естанге позират пред емблемата на френската столица - Айфеловата кула и петте олимпийски кръга.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback