Новият треньор на ЦСКА: Имам балкански хардуер и германски софтуер

"Чувствам се страхотно, здраво стъпил на земята, заяви Стипич

05.06.2024 | 15:14 Редактор: Тодор Петров

Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич вярва, че бързо ще се адаптира към обстановката в клуба и ще помогне на "червените" да постигнат добри резултати. Хърватинът с германски паспорт даде първото си интервю през клубния сайт и се самоопредели като микс между балканската култура и германския манталитет.

"Чувствам се страхотно, здраво стъпил на земята. Чувствам се изцяло себе си в София. С всички мои особености и характеристики бързо се почувствах у дома. Ако сравня моя характер и ценности с ценностите на клуба, за мен е напълно естествено да бъда тук. Мога да бъда себе си и да се наслаждавам на всеки един ден", коментира Стипич.

"Мисля, че е много важно да се знае, че от днес мечтите на всички фенове и плановете на ръководството са вече мои мечти и мои планове. Тук съм да поема отбора. Тук съм да бъда мост между клуба и привържениците. Тук съм да бъда най-добрия възможен посланик между клуба и медиите. Това е част от всичко онова, което трябва да правя, за да постигнем добри резултати", на мнение е треньорът.

"Имам балкански хардуер. Ако ме погледнете, приличам да истински балканец. Но имам германски софтуер. Те ми дадоха знания. Смятам, че това е добър микс. Благодарен съм на родителите си, че като малък са ме завели в Германия, за да получа тази възможност да бъда в Западна Европа. Но без значение къде отивам, пазя емоциите, балканската култура", продължи Стипич.

"Наистина сега се чувствам сякаш се връщам към корените си с тази култура, с хората. Ще се опитам да науча български бързо, така че вярвам, че всичко ще е наред. ЦСКА е най-големият клуб в страната. Аз като треньор трябва да поемам отговорност на ежедневна база за всички големи неща, за резултатите", смята треньорът.