Илиан Илиев след 0:0 с Румъния: Дадоха добра битка срещу добър отбор

В офанзивен план има много резерви като качество, посочи националният селекционер

05.06.2024 | 08:48 Редактор: Тодор Петров
Илиан Илиев след 0:0 с Румъния: Дадоха добра битка срещу добър отбор

"Първо, което искахме и го работихме на Бояна, е да сме изключително дисциплинирани в дефанзивен план. Направихме го, но трябва прехода да се подобрява от едната фаза в другата. Защото отнехме много топки, но не ги развихме", заяви селекционерът на България Илиан Илиев след нулевото равенство в Румъния снощи.

"В офанзивен план има много резерви като качество. Дадоха добра битка срещу един добър отбор, за да нямаме проблеми", каза още той.

Вратарят Дюлгеров спаси дузпа, но Илиев отказа да го похвали персонално: "Не само той, но Митов и Светльо Вуцов са тук да си вършат работата. Гледаме напред, защото ни чака много тежко гостуване на Словения".

България завърши три пъти наравно с Унгария, Сърбия и Румъния. Къде е било най-трудно? "Голяма е разликата когато играеш квалификации. Унгария и Сърбия играха за резултат. Но и трите отбора – двата плюс Румъния, ни затрудниха максимално. И днес имаше моменти, в които можехме да загубим мача. Разликата между официален мач и контрола е голяма и не го казвам от куртоазия", коментира още Илиев.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС