Григор Димитров се бори мъжки срещу Синер, но преклони глава пред новия номер 1 в света

Българинът напуска "Ролан Гарос" след загуба на 1/4-финалите с 2:6, 4:6, 6:7 от младия италианец

04.06.2024 | 18:27 Редактор: Тодор Петров

Григор Димитров загуби четвъртфиналната си среща на "Ролан Гарос" срещу новия номер 1 в света Яник Синер. Италианецът оглавява автоматично ранглистата след оттеглянето на Новак Джокович от Париж заради контузия.

Синер се адаптира по-добре към ветровитото време във френската столица и убедително взе първия сет с 6:2. Димитров помогна аз това с голямото количество непредизвикани грешки, които допусна.

Втората част бе далеч по-равностойно, но италианецът бе по-концентриран в ключовите моменти, успя да пробие първата ни ракета и да поведе с 2:0 сета. И в тази част Димитров продължи с непредизвиканите грешки и двойни такива.

Третият сет бе изключително равностоен и изпълнен със страхотни разигравания, в които Гришо демонстрира невероятната си класа. Въпреки това Синер сервираше за спечелване на мача при 5:4, но се пропука и допусна пробив - 5:5. Последва много оспорван гейм, който отиде на сметката на българина след търпелива и прецизна игра.

Григор бе на само две точки от спечелване на третия сет, постави Синер под сериозно напрежение, но допусна няколко непредизвикани грешки от бекхенд и италианецът стигна до 6:6.

В тайбрейка Димитров първи допусна брейк при 2:2 точки и това натежа за крайния изход на сета, а и на целия двубой. Синер набързо затвърди мини пробива си и поведе с 5:2 точки. Последва още един мини пробив и сервис на Синер при 6:3 точки. Италианецът реализира още първия си мачбол, с което подпечата класирането си на полуфиналите в турнира от Големия шлем.

Снимка: БГНЕС