Мартин Петров се дипломира като футболен треньор в НСА

Близо 250 бакалаври получиха дипломите си в абсолвентска промоция 

04.06.2024 | 18:05 Редактор: Тодор Петров
Мартин Петров се дипломира като футболен треньор в НСА

Близо 250 бакалаври на Национална спортна академия "Васил Левски" получиха дипломите си в абсолвентска промоция на 4 юни. Сред абсолвентите със значими спортни постижения бе титулуваният футболист Мартин Петров, който завърши с отличен успех обучението си за треньор по футбол в бакалавърската програма на факултет "Спорт" на НСА.

Ректорът на Академията проф. Красимир Петков отправи към абсолвентите пожелания за успешна професионална реализация и ги посъветва да използват предоставените от НСА възможности за надграждане на познанията си като продължат обучението си в по-висока образователна степен – магистър и доктор. Със специално обръщение към родителите проф. Петков изрази признателност за оказаната подкрепа в името на доброто бъдеще на абсолвентите.

По традиция отличниците на випуска от трите факултета на Академията получиха дипломите си лично от ректора.

Същевременно Академията се подготвя за приема на кандидатстудентски документи, който ще продължи от 10 юни до 3 юли. Кандидатите ще могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна подготовка, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия и др.