Германия и Украйна се занулиха, Англия разби Босна с 3:0

Остават 10 дни до началото на Европейското първенство по футбол

04.06.2024 | 10:16 Редактор: Тодор Петров

Германия и Украйна не успяха да се победят в контролна среща дни преди старта на Европейското първенство по футбол. На "Франкенщадион" в Нюрнберг Бундестимът направи 0:0 с гостуващия тим

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман имаха по-голямо притежание на топката и по-добрите възможности в срещата, но така и не съумяха да пробият украинската отбрана, начело с вратаря Анатолий Трубин.

Така германците ще разчитат на проверката с Гърция в петък, за да направят максимално добра генерална репетиция преди началото на Евро 2024, на което са домакини. Нагелсман и компания се изправят срещу Шотландия в мача на откриването в петък, 14 юни, в двубой от Група А на надпреварата.

В друга приятелска среща един от фаворитите за трофея Англия постигна класически успех над Босна и Херцеговина с 3:0. На "Сейнт Джеймсис Парк" и трите попадения паднаха след почивката.

Коул Палмър откри от дузпа след точно час игра, а в края на редовното време последваха и голове от страна на Трент Алекзандър-Арнолд и влезлия от пейката Хари Кейн. "Трите лъва" ще играят още една контрола преди Европейското – с Исландия на 7 юни.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС