ЦСКА стяга селекция от българи, Матай и Турицов приключиха с отбора

В клуба се завръщат някои преотстъпени играчи

04.06.2024 | 09:16 Редактор:
ЦСКА стяга селекция от българи, Матай и Турицов приключиха с отбора
ЦСКА стяга селекция от българи, Матай и Турицов приключиха с отбора

Защитниците Юрген Матай и Иван Турицов приключиха с ЦСКА. Двамата няма да преподпишат с клуба и напускат Борисовата градина като свободни агенти.

Нидерландецът бе готов да понижи финансовите си изисквания, но не попада в сметките на новия треньор и в крайна сметка ще се раздели с армейците. Иван Турицов пък не отстъпи от заплатата, която желае и ЦСКА ще потърси други опции за дясната зона на отбраната, пише "Тема Спорт".

В клуба се завръща преотстъпеният до момента в "Пирин" Асен Дончев, който ще е опция за тази позиция. Наемът на Марк-Емилио Папазов в "Хебър" също приключи. Двамата младоци със сигурност ще останат в ЦСКА през следващия сезон.

Новото ръководство на ЦСКА ще стартира селекцията с привличане основно на български играчи. Включени са както футболисти, играещи в български клубове, така и такива от странство, пише "Мач Телеграф".

Най-интересното име е на един от хитовете на "Локо" (Пловдив) и Първа лига Ангел Лясков, който направи най-силния сезон в кариерата си и стигна до националния тим. Лясков е юноша на "армейците", но през лятото на 2020 година премина в словенския "Олимпия", а впоследствие игра и за ЦСКА 1948. Той играе като ляв бек.

Другият национал в списъка е нападателят Георги Минчев, който също се представя много силно за силния кипърски тим АЕЛ Лимасол. Той записа 19 мача за първенството, в които реализира 11 попадения. Пламен Гълъбов от "Бейтар" (Йерусалим) и Петър Витанов от "Беверен" също може да подсилят ЦСКА.

Дясното крило на "Пирин" (Благоевград) Иван Тасев вече има предварителен договор с "армейците".

Снимка: Lap.bg