Илиан Илиев оптимист преди мача с Румъния: Можем да ги изненадаме

"Най-важното е да стане един хубав мач, каза националният селекционер

03.06.2024 | 20:34 Редактор: Тодор Петров
Илиан Илиев оптимист преди мача с Румъния: Можем да ги изненадаме

Селекционерът Илиан Илиев говори преди утрешната контрола с Румъния утре. За "лъвовете" това е първа от двете юнски контроли, след като на 8-и този месец гостуват на Словения на стадион "Стожице" в Любляна.

Илиев трябваше да се лиши от седем футболисти поради здравословни проблеми и решения на клубове, а за тази среща няма да използва и Валентин Антов, който снощи имаше мач с клубния си тим "Кремонезе".

"Най-важното е да стане един хубав мач. Имаме две контролни срещи до лигата на Нациите и трябва да ги използваме по най-добрия начин. Утре играем срещу един добър отбор. Искам да му пожелая успех на Европейското първенство", започна Илиев.

"Румъния е добър отбор с доста футболисти от чужбина. Имат ядро, играят от доста време с този треньор. Успяха да се класират на Евро 2024 от трудна група. И се надявам, че ще отговорим на тяхната мотивация. Пред тях е европейското, пред нас почивката. Но се надявам, че ще се представим добре и в това не се съмнявам", коментира Илиев, цитиран от БНР.

Ако сме концентрирани, можем да ги затрудним, в съвременния футбол единиците не играят, а колективът е водещ, на мнение е треньорът на националите ни.

След това той говори за липсващите футболисти поради различни причини. Стана ясно, че и Виктор Попов не е на разположение за срещата утре. 

"Надявам се, че всеки ще осъзнае, че това е сериозна стъпка и следва Лига на нациите. И тези, които не са тук, да осъзнаят, че са изпуснали нещо хубаво. Сигурен съм, че утре ще стане страхотна атмосфера, за мача – ще видим", посочи Илиев.

Снимка: Lap.bg