Анчелоти след рекордната 15-а ШЛ: Беше трудно, но мечтата продължава

"Този сезон имахме много проблеми, загубихме качествени играчи", призна треньорът на "Реал" (Мадрид)

02.06.2024 | 08:45 Редактор: Искра Ангелова

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти завоюва рекорден пети трофей като мениджър, но призна, че "Борусия" (Дортмунд) е притеснила отбора му, преди "белите" да стигнат до победата с 2:0 на финала на Шампионската лига.

"Никога не се свиква с това", каза 64-годишният Анчелоти, който е печелил Шампионската лига два пъти като треньор на "Милан" и три пъти на "Реал" (Мадрид).

"Беше много трудно, много повече, отколкото си мислехме, че ще бъде. Първото полувреме трябваше да страдаме доста, пред второто губехме по-малко топката, играхме по-добре, но това вече са дребни подробности. Спечелихме. Мечтата продължава", добави той.

"Борусия" (Дортмунд) доминираше през първите 45 минути, но Дани Карвахал и Винисиус Жуниор осигуриха победата на "Реал" след почивката.

"През първото полувреме не ми хареса нивото, на което играехме. Губехме топката твърде често и винаги бяхме на грешното място. Оставихме Борусия Дортмунд да играе по начина, по който искаше. Ще трябва да се адаптираме към играчите, които имаме, и да се опитаме да подобрим максимално техните качества, както винаги сме правили", каза още Анчелоти, цитиран от gol.bg.

"Този сезон имахме много проблеми, загубихме качествени играчи. Решихме това с колективна саможертва. Не винаги играехме по най-добрия начин, но никога не се предавахме. Губим много важен играч за ние в лицето на Тони Кроос, но ще го заменим по различен начин. Ще помислим как", коментира още наставникът на "Белия балет".