Троен възел за треньорския пост в ЦСКА

Стамен Белчев днес ще бъде начело на "армейците "за последен път

31.05.2024 | 08:16 Редактор: Тодор Петров
Троен възел за треньорския пост в ЦСКА

ЦСКА работи по три варианта за нов треньор на отбора. Отговорните фактори в Борисовата градина са взели решение през следващия сезон тимът да бъде воден от чужденец, а Стамен Белчев днес ще бъде начело за последен път, без значение от крайния изход на баража с ЦСКА 1948.

Преговорите с въпросните наставници се водят паралелно, като с всеки от тях се коментират както наличният състав на "армейците", така и селекционните планове на клуба. Крайното решение ще бъде взето съвсем скоро. 

Според непотвърдена информация единият от треньорите не е родом от Европа, а друг е балканец. Също така разглежданите варианти са от висока класа за родните стандарти. Шансът българин да води ЦСКА през следващия сезон е минимален, пише "Тема Спорт". Все пак, ако се стигне до такъв развой, то ще бъде ангажиран Александър Томаш, който в момента води преговори и със "Спартак" (Варна).

В същото време ЦСКА е имал контакти с бившия си футболист Сергей Якирович. Перспективният специалист вече от доста време е в радара на армейците, а през есента пое хърватския гранд "Динамо" (Загреб) и го изведе до титлата и купата на страната. 

Въпреки златния дубъл обаче, договорът на босненеца все още не е подновен и не е изключено през лятото той да напусне "Максимир". От ЦСКА са се поинтересували относно възможността ексхалфът, който носи червената фланелка в периода 2005-2006 г., да се завърне в Борисовата градина. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR